“Mensen en bedrijven hebben tegenwoordig een duidelijk sterker verantwoordelijkheidsbewustzijn voor het milieu ten opzichte van 20 jaar geleden”

Duurzaamheid

Binnen de kantoor meubelindustrie is het belang voor het milieu door de invoering van certificering van gebouwen in de afgelopen jaren merkbaar gestegen. Want een zeer duurzaam gebouw vereist ook duurzame inrichting.

Voor WINI is Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen al meer dan 110 jaar een vanzelfsprekend bedrijfsprincipe. Wij erkennen onze ecologische, economische en sociale verantwoordelijkheid naar onze klanten, leveranciers, medewerkers en omgeving.
Het bewijs hiervan is vastgelegd in een geïntegreerd kwaliteits- en milieumanagementprogramma(DIN EN ISO 9001/14001) maar ook in de EMAS III verordening(EG 1221/2009). Al sinds de oprichting van onze fabriek in 1908 zijn we gevestigd in het bosgebied van het Wesserbergland in Duitsland. Omgaan met onze omgeving zit ons in het bloed.
Zo heeft ​WINI een nieuwe certificering ontvangen de TÜV-LEVEL 3. LEVEL is het eerste Europese certificaat dat alle relevante aspecten van duurzaamheid combineert.

Sinds 2008 verwarmd WINI haar eigen productiehallen, kantoren en showroom CO2 neutraal doormiddel van een een verwarmingsinstallatie dat uitsluitend met eigen houtafvalresten verwarmd wordt. Hiermee wordt jaarlijks 80.000 Liter stookolie bespaart. En om de hoeveelheid verpakkingsmaterialen te verminderen wordt bij transport met recyclebare viltdekens gewerkt. Daarmee bereikt WINI een verpakkingsbesparing van meer dan 90%.